CJ Vrancea va implementa un proiect european pentru promovarea turismului

CJ Vrancea, proiect european

Proiectul are ca obiectiv promovarea produselor cu potential turistic din zona montana a judetului, destinatie netraditionala pentru turism, caracterizata prin prezenta unor elemente valoare de ordin etnografic si folcloric. Astfel, localitatile Bolotesti, Vidra, Valea Sarii, Birsesti, Negrilesti, Paulesti, Tulnici, Vrincioaia, Naruja, Paltin, Nereju, Nistoresti, Spulber vor fi incluse intr-un traseu turistic, care va fi marcat corespunzator.

“Proiectul va oferi turistilor posibilitatea de a vizita obiective culturale, religioase, istorice si naturale, gospodarii taranesti, in cadrul carora mesterii populari confectioneaza obiecte de arta populara si de a degusta sau achizitiona produse gastronomice traditionale. De asemenea, prin proiect se are in vedere cresterea gradului de vizibilitate si atractivitate a manifestarii traditionale Boteitul oilor, organizata anual in localitatea Negrilesti”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Vrancea.

Proiectul se va desfasura pe durata a 15 luni, managementul activitatilor fiind asigurat de Consiliul Judetean Vrancea. Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.3, Operatiunea “Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.