La Buzau se construieste un centru pentru copiii cu autism

copiii cu autism

Proiectul este finantat din fonduri europene si se ridica la valoarea de 2.400.000 de lei. Complexul este destinat prestarii de servicii terapeutice pentru 40 de copii din Buzau diagnosticati cu autism care pana acum erau nevoiti sa mearga la Focsani sau la Bucuresti pentru terapie.

“Exista deja o problema la nivelul judetului pentru acesti copii, dar si pentru parintii care trebuiau sa faca drumuri lungi pentru terapii. Centrul urmeaza sa fie gata in noua luni si va avea 40 de locuri, capacitatea acestuia putand fi marita si pentru copiii proveniti din mediul rural”, ne-a spus Claudia Rosioru, directorul Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau.

Numar in crestere

Viitorul centru va fi amenajat intr-una din cladirile Spitalului Bratianu si va cuprinde sali pentru consiliere individuala si psihodiagnoza, pentru terapie a limbajului sau ocupationala, dar si spatii amenajate pentru logopedie si kinetoterapie.

“Am luat aceasta decizie dupa ce am observat o crestere a numarului de copii cu autism, in prezent aflandu-se in evidentele noastre 271 de persoane, cu 11% mai multe fata de anii anteriori. Acum ne aflam in faza de semnare a contractului si are termen de finalizare noua luni, insa noi am dori sa grabim putin lucrarile si sa il inauguram mai devreme”, a adaugat Claudia Rosioru.

Centrul va purta numele de “Dumbrava minunata”, iar la serviciile specializate ale acestuia vor putea apela toti parintii care au copii autisti.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.