Romania si Republica Armenia vor colabora in domeniul TIC

MCSI, TIC

Ministrul roman i-a prezentat Ministrului Manuk Vardanian strategia MCSI, precizand ca unul dintre proiectele pe care le are in vedere ministerul este acoperirea cu internet in banda larga a zonelor defavorizate.

Domnul Valerian Vreme a subliniat faptul ca provocarea actuala a Romaniei este domeniul Societatii Informationale, aplicatiile informatice fiind dezvoltate, in special, prin finantare europeana.

“Punem accent pe implementarea Intranetului statului roman, cu cele doua componente majore: comunicatiile si centrele de servicii informatice, pentru dezvoltarea si mentenanta aplicatiilor informatice ale statului”, a mentionat Ministrul Valerian Vreme in cadrul intalnirii.

Domnul Manuk Vardanian l-a informat pe ministrul roman asupra situatiei existente la nivelul tarii, atat in domeniul tehnologiei informatiei, cat si in sectorul postal.

Cu aceasta ocazie, domnul Manuk Vardanian a precizat ca, la nivel national, exista un plan de concesionare a Postei Armene, iar compania care se ocupa de emiterea timbrelor va fi inclusa in structura postei.

In cadrul intalnirii s-a mai discutat si despre posibilitatea incheierii unui Memorandum de intelegere intre cele doua ministere, pentru identificarea si implementarea activitatilor de cooperare in domeniu, posibilitate agreata de reprezentantii ambelor institutii.

Memorandul de intelegere va avea urmatoarele obiective:

– Emiterea in comun a unei serii de timbre, care vor afisa elemente din patrimonial cultural, istorie si relatiile diplomatice dintre cele doua tari;
– Colaborarea dintre Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor Armean cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale Roman privind trecerea de la televiziunea analogica terestra la cea digitala;
– Cooperarea privind cadrul legislativ in domeniul tehnologiei informatiei;
– Dezvoltarea unei conexiuni intre companiile IT, urmand activitati bilaterale, dupa semnarea memorandumului.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.