Acord Sapard – IMM-uri

IMM-urile sunt nemultumite de mediul de afaceri din Romania, rezulta dintr-un studiu realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Astfel, 54,17% dintre IMM-uri apreciaza mediul de afaceri din Romania nefavorabil dezvoltarii. In topul problemelor intalnite de societati – 72,93% dintre acestea – se afla fiscalitatea excesiva, urmata de birocratia mare – 57,47%.

Totodata IMM-urile se mai plang de inflatia ridicata, scaderea cererii interne, intarzieri la plata facturilor si dobanzile prea ridicate la credite. CNIPMMR solicita mentinerea impozitarii cu 5% a dividendelor, reducerea birocratiei prin extinderea utilizarii declaratiilor pe propria raspundere si revizuirea Codului muncii.

Raportul a fost dat publicitatii ieri, cu prilejul semnarii protocolului de colaborare intre Agentia Sapard si CNIPMMR. Beneficiarii protocolului sunt agentii economici, IMM-urile, persoane fizice si asociatii familiale autorizate, care activeaza in domeniul agriculturii. Protocolul incheiat prevede schimbul de informatii referitoare la strategii si programe destinate agriculturii, organizarea de seminarii de prezentare, pregatire si instruire, conferinte si alte evenimente in interes comun.

Sursa: , Ziua online, 10 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.