Scandal pe banii UE pentru proiectele de resurse umane

resurse umane

Blocajului proiectelor europene pentru resurse umane, generat de intarzierea platilor pentru prefinantare, a dat nastere unui adevarat razboi intre beneficiari si institutiile statului.

Solutia de compromis, anuntata de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), de a relua, incepand cu 1 martie, plata, in transe, a cererilor de prefinantare care au fost depuse din luna octombrie 2010 pana in prezent a creat un val de nemultumire in randul beneficiarilor.

Acestia acuza institutia ca nu respecta angajamentele contractuale. Astfel, Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale critica, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Ioan Botis, decizia de a imparti in doua transe suma aferenta prefinantarii, care prin contract era acordata intr-o singura transa.

“Impunerea unui termen de numai trei zile pentru a decide intre a accepta modificarile impuse sau a rezilia contractul de finantare este nu numai nerezonabila, ci chiar abuziva, contravenind principiului reciprocitatii si interdependentei obligatiilor partilor”, se arata in petitie.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.