Ministerul Agriculturii vrea subventii la motorina

Statul suporta o parte din acciza la motorina, insa ministrul Tabara crede ca agricultorii au nevoie de un sprijin suplimentar. “Plusul
de crestere la combustibili este de 30-35%. Noi vrem sa acoperim aceste cresteri de pret, dar orice modificare trebuie notificata la Comisia Europeana”, a spus Tabara.

Ministrul a aratat ca majorarea preturilor la combustibili este un factor important al cresterii preturilor in agricultura. “Noi n-am produs
inca nimic la actualul cost al motorinei. Abia acum ne putem problema”, a afirmat ministrul. El a vorbit si de calculele care se fac in minister privind viitoarea rectificare bugetara, reprezentantii institutiei sperind sa obtina bani in plus.

“Ne gindim foarte mult si la un pachet de sprijin pentru irigatii, unde sa asiguram macar plata energiei”, a incheiat ministrul.

De la inceputul anului, companiile petroliere au scumpit carburantii de sase ori, iar preturile au urcat cu 3-4%. Carburantii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 pretul a avansat cu 13%.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.