Prefectul de Mehedinti le-a solicitat primarilor sa-si dea interesul pentru accesarea proiectelor europene

proiecte europene

Potrivit sursei citate, tema discutiei a fost identificarea unor solutii de atragere in comunitatile locale de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea, printre altele, a exploatatiilor agricole, impadurirea terenurilor degradate, refacerea infrastructurilor rutiere, de apa-canal si crearea de microintreprinderi.

“Am solicitat tuturor celor prezenti sa-si dezvolte sectorul de promovare a proiectelor si sa nu ignore oportunitatile oferite de APDRP prin programele puse la dispozitie de Uniunea Europeana”, a afirmat prefectul Ion Mitu. In context, directorul adjunct al APDRP, David Eugen Popescu, a precizat ca proiectele pe care le vor construi unitatile publice-locale au sanse de a deveni eligibile si, deci, finantate, daca au drept obiective prioritatile cetatenilor, astfel incat satele mehedintene sa se dezvolte economic si sa devina adevarate centre de civilizatie rurala.

“Prin specialistii nostri din teritoriu vom asigura asistenta tehnica tuturor entitatilor interesate sa acceseze fonduri europene. Este de datoria noastra sa atragem cat mai multi bani pentru dezvoltarea rurala si, pe aceasta cale, a turismului in zonele cu potential”, a concluzionat Popescu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.