Botosani: Imasurile din judet sunt folosite pentru deturnare de fonduri

imasuri

De la simple incompatibilitati, pana la adevarate scheme financiare, edilii locali si alesii oamenilor au gasit modalitati de a baga in buzunar subventia de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Dupa cazul comunei Roma, unde o parte din pasunea comunala a fost concesionata abuziv de catre primarul comunei catre o firma ce nu era infiintata la data licitatiei, noi cazuri de abuzuri ies la iveala pe zi ce trece. Institutia prefectului a demarat controale in toate unitasile administrative-teritoriale de unde avea semnale in acest sens si a mai descoperit inca 32 de primarii unde legislatia nu a fost respectata. Schema este cat se poate de simpla. in toate aceste cazuri, pasunile au fost concesionate de catre asociatii de crescatori de animale care ofera gratuit pasunea adevaratilor crescatori, insa subventia este incasata de catre asociatii.

“Secventa consiliului local, secventa concesionarii si secventa APIA. APIA primeste setul de decomente si instrumenteaza dosarul. Daca se incadreaza noi dam subventia”, a precizat directorul Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, Ion Constantin.

In toate cazuri, abuzurile sunt facute de catre membrii consiliilor locale sau de catre edilii locali. Contracte de concesiune fara a avea hotarari de consiliu local sau licitatii publice organizate.

Concesionari facute de consilieri locali sau rude ale acestora. Asociatii de crescatori infiintate chiar de catre primari sau consilieri locali si nu in ultimul rand institutie publice ce incaseaza subventia.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.