Peste 2 milioane euro fonduri europene nerambursabile pentru 18 microintreprinderi din Regiunea Centru

Regiunea Centru

Proiectele, in valoare de totala de 14,66 milioane lei, vor fi finantate prin domeniul major de interventie 4.3 al Programului Operational Regional.

Pana in prezent, pe acest domeniu major de interventie al programului, un numar de 117 microintreprinderi din regiune au semnat contracte de finantare prin care le-au fost alocate 42,21 milioane lei fonduri nerambursabile. Dintre aceste proiecte, 43 sunt incheiate cu succes.

Firmele care au semnat contractele de finantare din fonduri REGIO in aceasta perioada activeaza in domeniul industrial, medical, de turism si al serviciilor, domeniile cele mai active in cadrul programului REGIO. Alocarea fondurilor europene nerambursabile se asigura prin domeniul major de interventie (DMI) 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor – din cadrul Axei prioritare 4 a Programului Operational Regional.

Cinci din proiectele semnate spre finantare in luna martie isi desfasoara activitatea in judetul Sibiu, patru dintre ele in Brasov, trei in judetul Mures si alte trei in Covasna. Inca doua firme sunt din Alba si una din judetul Harghita.

Principalele activitati pentru care microintreprinderile au solicitat fonduri sunt pentru finalizarea constructiilor si de dotare cu echipamente perfomante de ultima ora.

“Resursele financiare nerambursabile pe care le alocam prin programul REGIO se dovedesc a fi un sprijin esential pentru microintreprinderile din regiune. Datorita sustinerii si colaborarii primite din partea expertilor ADR Centru in implementarea proiectelor depuse si contractate, doua dintre microintreprinderile ce au semnat contracte de finantare nerambursabila in aceasta luna se afla deja la al doilea proiect finantat din fonduri Regio. Prin atragerea acestor fonduri in economia locala, orasele se vor dezvolta mai repede si cetatenii vor observa curand impactul pozitiv pe care il au pe piata aceste firme mici, care creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara de a se adapta cerintelor economiei moderne. Aceste fonduri structurale, derulate de ADR Centru prin programul Regio, reprezinta exact sprijinul pe care il asteptau societatile comerciale din industria mica si servicii pentru a putea sa-si dezvolte afacerile”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivelul Regiunii Centru au fost depuse in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile prin Programul REGIO, de cand s-a lansat DMI 4.3, un numar de 668 proiecte, care au o valoare totala de peste 123 milioane euro si solicita fonduri de peste 73,98 milioane euro, in conditiile in care alocarea financiara regionala, pentru dezvoltarea micro-intreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii, este de doar 21,81 milioane euro.

Incepand cu anul 2010, prin acest domeniu se poate obtine o finantare nerambursabila de 100% din valoarea totala eligibila a proiectului. in acest moment, la ADR centru mai sunt in faza de evaluare 162 proiecte destinate finantarii microintreprinderilor, 81 de cereri de finantare aflandu-se in faza precontractuala.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.