Cum sa iti bati joc de 85 milioane de euro

infrastructura rutiera

Cel mai revoltator caz: drumul Iasi – Scinteia – Vaslui, unde finantarea europeana de peste 10 milioane de euro e ca si pierduta. Aici banii stau la dispozitia CJ Iasi de circa 4 ani. Si lucrarile la soseaua de centura, coordonate de DRDP stau prost, fiind in intirziere. La drumul ce traverseaza tot vestul judetului, de la sud la nord, prin Mircesti, Pascani si Lespezi, se lucreaza pe sarite. La drumul Iasi – Botosani, lucrarile abia au inceput. Autoritatile iesene se joaca practic cu 360 milioane lei, cit reprezinta valoarea totala a proiectelor. Reporterii nostri au vizitat santierele si va relateaza de la fata locului.

Desi exista bani la dispozitie de ani buni, nici unul din marile proiecte de infrastructura rutiera din judet nu a fost finalizat. Soseaua de centura si cele trei mari proiecte de infrastructura ale Consiliului Judetean, adica drumurile care fac legatura cu judetele Vaslui, Botosani si Suceava – Neamt, sunt inca departe de a fi finalizate.

Cel mai bine din acest punct de vedere sta DJ 208 judetul Neamt – Pascani – judetul Suceava, din care au fost reabilitate circa doua treimi, unde insa lucrarile nu au fost inca reluate dupa terminarea iernii. La polul opus se afla DJ 248 Iasi – Scinteia – Vaslui, drum la care practic nu s-a lucrat aproape deloc.

Mai multe detalii: www.ziaruldeiasi.ro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.