Peste o suta de proiecte turistice aprobate de Guvern

proiecte turistice

Totodata, Guvernul a aprobat inca 77 de proiecte de investitii noi, in toate zonele tarii. Conform Monitorului Oficial, proiectele care se deruleaza in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului sunt cofinantate in proportie de maxim 50 la suta de administratiile locale.

In cazul domeniilor schiabile, MDRT finanteaza procurarea instalatiilor de transport pe cablu si montajul acestora in limita fondurilor disponibile. Astfel, conform listei aprobate de Guvernul Romaniei, in tara sunt 11 proiecte privind dezvoltarea domeniului schiabil.

Proiectele privind dezvoltarea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, Predeal, Azuga, Busteni si Sinaia continua sa fie finantate cu fonduri de la bugetul de stat.

Pe lista aprobata de Guvern au aparut si proiecte noi, care vizezaza dezvoltarea domeniului schiabil din locuri mai putin cunoscute, si anume dezvoltarea statiunii turistice Pasul Valcan, din judetul Hunedoara sau schi in comuna Horia din judetul Alba. Nu doar proiectele de infrastructura montana vor fi finantate. Se vor mai finanta si proiectele precum dezvoltarea infrastructurii turistice din Praid, prin constructia unui complex balnear.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.