Stadiul fondurilor europene gestionate de MDRT a fost prezentat in fata REGI

fonduri europene

Subiectele abordate au vizat stadiul implementarii Programului Operational Regional, al programelor de cooperare teritoriala europeana, masurile vizate de Guvern pentru cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene in Romania si prioritatile tarii noastre cu privire la viitoarea perioada de programare 2013 – 2019.

Legat de Programul Operational Regional, inca din anul 2010 a fost suspendata depunerea cererilor de finantare pentru majoritatea domeniilor de interventie, in diferite regiuni de dezvoltare, ca urmare a atingerii pragului de 150% din suma alocata acelui domeniu pentru regiunea respectiva.

Pana la data de 1 aprilie a.c., au fost incheiate 1.231 contracte in valoare totala de aproximativ 3.336,82 milioane Euro, platile efectuate catre beneficiari (prefinantari si rambursari) insumand 704,54 milioane Euro. Totodata, au fost finalizate 237 proiecte de investitii finantate din POR.

“In ceea ce priveste viitoarea perioada de programare, sustinem o politica de coeziune puternica, cu un buget corespunzator si cu o arhitectura similara celei actuale. Consideram ca tarile si regiunile cel mai putin dezvoltate trebuie sa fie principalele beneficiare ale acestei politici”, a declarat Razvan Murgeanu.

De asemenea, in cadrul intalnirii a fost prezentat Raportul vizitei delegatiei REGI in Romania, efectuate in luna noiembrie a anului trecut. Intalnirea se inscrie in seria de actiuni initiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in vederea intaririi dialogului cu Comisia Europeana.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.