Elena Udrea a vizitat doua obiective de investitii cu finantare din fonduri europene in municipiul Botosani

Botosani

Primul obiectiv vizat a fost Casa Ventura, cladire de patrimoniu, unde se amenajeaza Muzeul Etnografic al Judetului Botosani, iar, apoi, au urmat santierele unde se renoveaza mai multe strazi din municipiu.

Restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural, precum si crearea si modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura in vederea amenajarii Muzeului Etnografic al Judetului Botosani este un proiect derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din fonduri europene, cu o valoare de peste 12,6 milioane de lei.

Proiectul vizeaza restaurarea patrimoniului cultural local reprezentat de monumentul istoric Casa Ventura si amenajarea, in incinta acestuia, a Sectiei de Etnografie a Muzeului Judetean Botosani in vederea introducerii acestuia in circuitul turistic regional. Proiectul consta in reabilitarea a peste 1.600 mp, patrimoniu cultural, reabilitarea a aproximativ 1.300 mp de spatii verzi si peisagistice si amenajarea de locuri de parcare.

Reabilitarea si modernizarea strazilor urbane din municipiul Botosani este un proiect finantat din fonduri europene derulate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in valoare de aproape 44 de milioane de lei. Proiectul vizeaza reablitarea si modernizarea a circa 20 km de strazi, care vor facilita traficul atat pentru soferii si biciclistii locali, cat si pentru cei care tranziteaza municipiul Botosani.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.