Raiffeisen Bank acorda IMM-urilor credite mai ieftine, garantate cu fonduri europene

Raiffeisen Bank

Facilitatea se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro. Valoarea maxima a unui credit poate fi de 1,025 milioane euro.

Creditele sunt disponibile atat in lei cat si in euro pana pe 31 martie 2013, iar perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim 6 ani.

Nivelul garantiilor solicitate companiilor este semnificativ redus. Reducerea porneste de la 70% si poate ajunge pana la 100% (negarantat), datorita acordului incheiat de Raiffeisen Bank cu Fondul European de Investitii, sub umbrela initiativei JEREMIE.

“Acordul semnat cu finantatorul european ne permite ca in cazul clientilor foarte buni sa eliminam complet cerinta garantiei, aceasta fiind una dintre marile piedici in calea IMM-urilor catre finantare. Cu o garantie mai mica, dobanzile vor fi mai mici. In anumite cazuri, la creditele in lei de exemplu, dobanda poate fi si cu 4% mai mica decat in oferta standard. Ma bucur ca avem un asemenea instrument de stimulare a dezvoltarii sectorului IMM”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen Bank.

Sursa: Raiffeisen Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.