Accesarea fondurilor europene este singura sansa pentru reabilitarea drumurilor judetene

drumuri judetene

Potrivit lui Stanescu, CJ Olt a solicitat Guvernului plata datoriilor restante catre constructori si consultarea atunci cand sunt alocate fonduri pentru drumuri in Olt. Datoria catre constructorii care au lucrat la reabilitarea unor drumuri din judet este de circa 5,2 milioane lei si din aceasta suma se vor achita numai 800.000 lei.

“Guvernul a dat fonduri pentru drumuri noi, dar noi nu avem achitate nici datoriile si nici nu a fost luata in calcul strategia pentru drumurile judetene. Noi am facut adresa la guvern pentru a fi consultati in privinta drumurilor si am cerut ca intai sa fie achitate restantele. La fel se intampla si cu investitiile in sisteme de apa, canalizare etc. Sunt lucrari incepute, realizate in proportie de 30-40 la suta care nu au mai primit finantare si se dau bani pentru inceperea altor proiecte si intre timp cele deja incepute se deterioreaza”, a afirmat Paul Stanescu.

In privinta drumurilor judetene, Stanescu a precizat ca marti a fost incheiat primul proiect de reabilitare a unui drum judetean cu asistenta financiara nerambursabila si alte trei proiecte sunt in derulare. Proiectul incheiat este cel de reabilitare a DJ 648 – limita judetului Valcea-Vitomiresti -, in lungime de 2,8 km si cu o valoare de aproape 6 milioane lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.