Plan Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Gura Humorului

Plan Integrat

Proiectul “Reabilitarea infrastructurii rutiere oras Gura Humorului” are o valoare totala de 8.417.713 lei din care 5.465.565 lei fonduri europene nerambursabile. Proiectul va fi implementat in 20 de luni si vizeaza modernizarea a 16 strazi (suprafata carosabila 19.659 mp, suprafata trotuare 10.735,5 mp) si construirea unei piste de biciclete de 1,2 km pe strada Voronet.

Proiectul “Realizarea unui sistem de monitorizare video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in orasul Gura Humorului” are o valoare totala de 2.798.909 lei din care 1.806.394 lei finantare europeana nerambursabila. Prin implementarea proiectului se creeaza infrastructura necesara monitorizarii video a obiectivelor de interes din orasul Gura Humorului, monitorizarea video a zonelor limitrofe principalelor artere rutiere din oras, asigurarea coordonarii eficiente a echipelor de interventie si managementul informational al activitatilor.

Pe langa aceste proiecte, in cadrul PIDU Gura Humorului a mai fost aprobat Proiectul “Accese si parcari in zona catedralei ortodoxe si pe str. Marly“. Valoarea totala a proiectelor incluse in PIDU care vor fi finantate prin POR se ridica la suma de 14.321.984,82 RON.

La finalul perioadei de implementare, locuitorii si agentii economici din zona vor beneficia de infrastructura de transport local moderizata si de un oras mai sigur.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.