Bihor: fonduri transfrontaliere pentru o sectie moderna de gastroenterologie

sectie moderna de gastroenterologie

Potrivit unui comunicat al primariei, valoarea estimativa a proiectului este de un milion si jumatate de euro, scopul accesarii fiind de a imbunatati calitatea serviciilor medicale asigurate in cadrul sectiei pentru boli interne, cu frecventa cea mai mare in randul pacientilor. Dupa indeplinirea tuturor formalitatilor, bolnavii ar putea beneficia de servicii cu noi aparate performante chiar de anul viitor.

Modernizarea Sectiei de gastroenterologie din Spitalul Clinic Judetean Oradea va presupune amenajarea si reabilitarea spatiului situat la etajul VII al imobilului, dotarea cu echipamente moderne de investigatie, mobilier adecvat. O componenta din bugetul acestui proiect va fi alocata pentru perfectionarea profesionala a cadrelor medicale (medici si asistente) din cadrul sectiei.

Proiectul a trecut de prima etapa, avand acordul consilierilor municipali privind tema de proiectare si a masurilor necesare achizitiei serviciului de proiectare, pentru initierea proiectului de investitii urmand elaborarea studiului de fezabilitate, intocmirea cererii de finantare, dupa care, in cursul lunii iunie a acestui an, proiectul va fi depus la Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontaliera din Budapesta.

Consiliul Local Oradea a preluat managementul Spitalului Clinic Judetean de la CJ Bihor, dupa semnarea protocolului de predare-primire din 7 decembrie 2010, efectiv de la 1 ianuarie 2011, data dupa care, intr-un amplu proiect comun al tuturor celor patru spitale oradene, a intrat in restructurare, avand probleme financiare si de autorizare.

Eforturile primariei vizeaza sa ofere populatiei conditii mai bune in spitale si costuri mai mici pacientilor. Pentru a suplimenta fondurile necesare imbunatatirii conditiilor din spitale, in limita creditelor bugetare aprobate in acest scop si pe langa cele primite de la Ministerul Sanatatii, primaria oradeana initiaza si depune mai multe proiecte cu finantare europeana.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.