Peste 13 milioane euro fonduri nerambursabile pentru firmele din Regiunea Centru

regiunea Centru

Din aceste fonduri se va construi un nou centru de afaceri la Targu Mures si isi vor dezvolta afacerile un numar de 31 de microintreprinderi din Regiunea Centru.

Fondurile proiectelor vor fi alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.1 pentru centrul de afaceri din Targu Mures, respectiv din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 din cadrul Programului Operational Regional pentru cele 31 de microintreprinderi.

Contractul de finantare al centrului de afaceri din Targu Mures a fost semnat miercuri 27.04.2011 la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre domnul Ioan Huza, reprezentantul firmei SC Romex SRL si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul prevede, pe parcursul celor 17 luni de implementare, transformarea unei cladiri cu o suprafata de peste 450 mp, localizata in apropierea celei mai importante zone comerciale a municipiului Targu Mures, intr-o cladire moderna de birouri cu o suprafata utila de peste 700 mp.

Cele 100 de IMM-uri, estimate prin proiect ca fiind beneficiarii finali ai facilitatilor oferite de centrul de afaceri, vor avea la dispozitie o sala moderna de conferinte, sala de protocol, birouri spatioase, sala de sedinte, grupuri sanitare, paza si parcare 24 ore din 24, dotari moderne cu mobilier si echipamente IT.

Proiectul, cu o valoare totala eligibila de peste 2,01 milioane lei, solicita fonduri nerambursabile in valoare de 1,40 milioane lei, la care beneficiarul va contribui cu peste 1,37 milioane lei, suma constituita din contributia beneficiarului la cheltuielile eligibile si neeligibile ale proiectului.

“Este cel de-al doilea centru de afaceri ce va fi construit la Targu Mures si va fi finantat din Programul Operational Regional. Crearea unui mediu competitiv si profesionist de afaceri, cu facilitati si servicii de calitate, achizitia de echipamente noi si performante care vor da posibilitatea intreprinderilor mici sa atraga mai multi clienti vor genera cresterea economiei la nivel local si regional. Vorbim de firme care vor crea noi locuri de munca, care vor oferi angajatilor siguranta unui venit si fondurile necesare pentru consum, aspecte ce caracterizeaza o economie functionala. Pe langa aceste 32 de firme ce vor obtine fonduri Regio, tot in aceasta luna, am mai contractat alte 4 proiecte de reabilitare a infrastructurii sociale din Regiunea Centru, ce solicita peste 2,51 milioane euro fonduri nerambursabile. Vom reusi astfel, prin finantarea proiectelor din diverse domenii care se sustin reciproc, sa ridicam nivelul de dezvoltare al regiuni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele 31 de microintreprinderi ce au semnat contractele de finantare pe parcursul acestei luni, au solicitat fonduri nerambursabile pentru extindere si pentru dotarea cu echipamente moderne, pentru achizitie software, mobilier, aparatura medicala, aparatura birotica etc.

Comparativ cu proiectele contractate pe parcursul sesiunii anterioare a domeniului major de interventie 4.3, destinat dezvoltarii microintreprinderilor, se poate observa faptul ca o parte din beneficiari au revenit cu noi cereri de finantare si majoritatea au si demarat implementarea proiectelor.

Detalii ale tuturor contractelor de finantare semnate la nivelul Regiunii Centru prin programul Regio

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.