Proprietarii de paduri – 35 milioane lei pentru combaterea daunatorilor si refacerea drumurilor

Proprietarii de paduri vor putea primi de la stat intre 5 si 35 milioane lei vechi, in functie de suprafetele detinute, a stabilit Guvernul.

Fondurile sunt destinate combaterii daunatorilor, refacerii padurilor si a drumurilor forestiere distruse de calamitati, dar si pentru “achizitionarea logisticii necesare administrarii padurilor”.

Astfel, asociatiile proprietarilor de paduri care detin cel mult 100 de hectare vor primi 5 milioane lei, pentru intre 100 si 200 de hectare – 15 milioane lei, iar asociatiile care au in proprietate intre 200 si 500 de hectare vor primi 25 milioane lei. Pentru mai mult de 500 de hectare, suma va ajunge la 35 milioane lei.

Decizia Guvernului vine in contextul in care suprafata padurilor aflate in proprietate privata a crescut semnificativ ca urmare a aplicarii legii restituirii proprietatilor funciare.

Asociatiile de proprietari primesc acest sprijin de la stat o singura data, dupa ce s-au inscris in Registrul asociatiilor si fundatiilor de la judecatoria in circumscriptia careia isi au sediul.

Totodata, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a precizat ca, in vederea asocierii, proprietarii care detin paduri cu rol de protectie vor putea primi de la stat, in urma unor studii, contravaloarea padurilor pe care nu le pot taia, el dand exemplul unor paduri de pe Valea Prahovei.

Sursa: Gandul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.