Municipiul Bistrita isi face strategie de dezvoltare pe 20 de ani pe bani europeni

strategie de dezvoltare

Proiectul “Elaborarea Strategiei de dezvoltare locala a municipiului Bistrita pentru perioada 2010 – 2030” a fost lansat, urmand sa se finalizeze in luna septembrie a acestui an. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, Axa prioritara 1, Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul 1.1: Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ, Operatiunea “Strategii de dezvoltare locala”.

Valoarea totala a proiectului este de 525.387 lei, din care peste 446.000 lei reprezinta valoarea nerambursabila din Fondul Social European, 68.300 lei suma alocata de la bugetul national, iar 10.507 lei cofinantarea Primariei Bistrita.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea capacitatii de planificare strategica a administratiei publice locale, in vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare economica.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 106 dintre angajatii administratiei publice locale, o parte dintre ei urmand sa participe la workshop-uri si la un study tour in orasele europene infratite cu municipiul Bistrita. Strategia de dezvoltare locala a municipiului, ce va fi elaborata prin acest proiect, va fi supusa, ulterior, aprobarii Consiliului Local Bistrita.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.