Judetul Harghita va participa in doua noi proiecte europene

Harghita

“Am cuprins in bugetul judetului contributia proprie aferenta a doua proiecte cu finantare europeana, astfel aducem din nou bani in judet”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, adaugand ca “dintre proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei consider ca este foarte important aprobarea celor doua noi posturi de medic in cadrul spitalului, deoarece am construit opt locuinte de serviciu, din care numai doua au fost ocupate pana in prezent. Scopul nostru este atragerea de medici specialisti, astfel in acest an vom construi alte opt locuinte de serviciu”.

Consiliul Judetean Harghita participa in proiectele europene CLEAR si RECULTIVATUR, fiind adoptate hotararile in acest sens.

Proiectul CLEAR vizeaza promovarea colaborarii tarilor din regiunea Sud-Estul Europei in vederea stimularii inovatiilor, prin atragerea atentiei asupra posibilitatilor existente in valorile culturale, care pot contribui la cresterea atractivitatii unei regiuni.

Unul dintre cei zece parteneri va fi Consiliul Judetean Harghita, a carui parte din bugetul de 1.565.000 de euro este de 120.000 euro, contributia proprie a consiliului fiind de doar 2.400 de euro, iar restul sumei va fi asigurata din fonduri europene si guvernamentale.

Scopul proiectului RECULTIVATUR este integrarea valorilor culturale religioase in practica de dezvoltare a centrelor urbane, retelelor de localitati si zonelor rurale anexe acestora, prin care ar putea fi create noi locuri de munca si s-ar putea genera venituri – acest lucru fiind realizat prin infiintarea unui grup de specialisti.

Prin proiect va avea loc un studiu international, se va realiza o harta a patrimoniului religios, se vor identifica grupurile tinta si se va elabora un ghid si o metodologie inovativa: Modelul Turistic Religios Comun din Sud Estul Europei.

Bugetul total al proiectului este de 3.020.000 euro, partea Consiliului Judetean Harghita in randul celor 12 parteneri este de 230.000 euro, iar contributia proprie este de numai 4.600 de euro. Amandoua proiecte au ca durata de implementare 36 de luni, in perioada 2011-2013.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.