Proiecte de dezvoltare a municipiului Timisoara

Timisoara, proiecte de dezvoltare

Proiectul Modernizarea Parcului Rozelor din municipiul Timisoara isi propune reabilitarea spatiilor verzi si a infrastructurii tehnico-edilitare a Parcului Rozelor, cu impact pozitiv asupra imbunatatirii conditiilor de mediu si cresterea confortului urban in spatiile publice destinate agrementului si recreerii pentru asigurarea unui mediu de viata modern, atractiv si vibrant.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 11 luni, este de 5.634.131,55 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.455.036,98 lei.

Proiectul Reabilitare Strada Iancu Vacarescu – tronsonul cuprins intre B-dul Regele Carol I si B-dul 16 Decembrie 1989 urmareste reorganizarea si modernizarea infrastructurii spatiului public situat intre B-dul Regele Carol si B-dul 16 Decembrie 1989, pe strada Iancu Vacarescu, artera de legatura intre importante zone industriale, comerciale si rezidentiale ale municipiului Timisoara.

Totodata, vor fi rezolvate probleme de trafic in cele doua intersectii (Str. I. Vacarescu cu B-dul Regele Carol I si Str. I. Vacarescu cu B-dul 16 Decembrie 1989). Prin investitiile realizate va creste mobilitatea populatiei. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 11 luni, este de 5.963.431,82 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 3.625.574,58 lei.

Municipiul Timisoara a propus spre finantare, prin Programul Operational Regional – Axa 1, in cadrul PID, 23 de proiecte. Pe langa cele doua proiecte semnate, se afla in evaluare/precontractare alte sapte proiecte. Valoarea totala nerambursabila a celor 9 proiecte depuse pana in momentul de fata de polul de crestere Timisoara este de aproximativ 35 milioane Euro, reprezentand 50% din alocarea totala din Axa 1 pentru municipiu.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului Timisoara se are in vedere promovarea municipiului Timisoara ca pol strategic al Romaniei, competitiv in spatiul european, cu o economie dinamica si durabila, bazata pe cercetare si inovare, o zona atractiva atat pentru locuitorii sai, cat si pentru investitori si vizitatori.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.