Iasi: Parc agro-industrial la Letcani

Letcani, finantare europeana, producatori, proiect, documentatie

In baza unui parteneriat intre Consiliul Judetean Iasi, Universitatea Agronomica, Directia Agricola si Consiliul Local din Letcani, este pregatit un proiect cu finantare europeana pentru executia unui parc industrial cu profil agro-alimentar.

“Dorim sa atragem finantarea printr-un program transfrontalier cu Republica Moldova. Valoarea intregului proiect va fi de aproape 15 milioane de euro”, a spus Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Autoritatile locale din Letcani au votat in aceasta saptamana utilizarea unui teren de 25,4 hectare cu acces la DN 28 pentru realizarea parcului industrial care va deservi intreaga regiune.

“Terenul face parte din pasunea comunala si este dupa calea ferata spre Podu Iloaiei, cu acces la drumul european. Proiectul ar putea fi realizat in urmatorii 2-3 ani, iar daca se va dori extinderea parcului se pot asigura pana la 100 de hectare”, a spus Stelica Turcu, primarul comunei Letcani. Pe acest teren urmeaza sa fie amenajate hale in care producatorii din regiune si de peste Prut sa-si proceseze si sa-si desfaca marfurile.

Deocamdata, CJ a intocmit un studiu de prefezabilitate si urmeaza sa fie pregateasca si restul documentatiei tehnice. “Vom inainta o cerere de finantare pentru a atrage fonduri europene. Cred ca aceasta va fi depusa anul viitor, deoarece in sesiunea din acest an nu mai este timp”, a spus Tiberiu Brailean, consilierul sefului CJ.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.