Emil Boc: 195.000 de locuri de munca salvate prin garantiile acordate de stat IMM-urilor

Emil Boc

“Nu se prea vorbeste si se spune ca nu a facut nimic Guvernul pentru mediul de afaceri. Numai prin Fondul de Garantare au fost salvate 195.000 de locuri de munca in aceasta perioada de timp, prin garantii guvernamentale de peste 650 de milioane de euro in 2010 – 9.000 de garantii – care au salvat, repet, 195.000 de locuri de munca”, a precizat Emil Boc, care a subliniat ca “cea mai buna forma de protectie sociala este locul de munca”.

Premierul a adaugat ca, in urma acordului cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, s-a reusit mentinerea unui curs valutar relativ stabil (evitandu-se o posibila dublare a valorii euro in raport cu moneda autohtona), dar si o crestere a deficitului bugetar la 14%, la care s-ar fi putut ajunge in lipsa masurilor de austeritate ale Guvernului.

Pe de alta parte, Emil Boc a recunoscut ca cea mai dura masura luata de Executiv a fost cresterea taxei pe valoare adaugata de la 19% la 24%, dar ca masura a fost una “de avarie”, in conditiile in care Curtea Constitutionala nu a fost de acord cu diminuarea temporara a pensiilor.

Conform datelor prezentate de primul-ministru, anul 2011 este unul de inflexiune, in care salariul in domeniul public devine mai mic decat cel din sectorul privat.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.