Termenul de depunere a declaratiilor anuale de cota de lapte a fost prelungit pana in data de 16 mai 2011

cota de lapte

Va reamintim ca pana la aceasta data puteti depune declaratiile anuale de cota de lapte fara aplicarea penalitatilor.

Precizam ca producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.

Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal.

Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 17 mai.

Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01% din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 EUR.

De asemenea, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top