Despre sanatatea financiara a firmei: analiza lichiditatii generale (studiu de caz)

Va invit sa vizionati un material video in care am mentionat cateva repere generale pentru mentinerea echilibrului si “sanatatii financiare” a firmei si am adus in discutie un studiu de caz privind lichiditatea generala a afacerii.

Lichiditatea generala a firmei “masoara” capacitatea firmei de a-si onora datoriile scadente pe termen scurt (salarii, furnizori, linii de credit, obligatii fiscale) prin valorificarea resurselor curente ale firmei (stocuri, creante, disponibilitati banesti).

Lichiditatea generala a firmei trebuie analizata in dinamica specifica activitatii firmei si este de dorit sa aiba ca rezultat o valoarea supraunitara, ceea ce ar insemna ca are capacitatea de a-si onora integral toate datoriile pe termen scurt.

studiu-de-caz-privind-analiza-lichiditatii-generale-a-firmei

Multumesc ca ai vizionat acest material si astept feedback-ul tau!

Toate cele bune si pe curand!

Anda

About Anda Racsa

Antreprenor, manager, consultant, trainer ABC Training Consulting. 19 ani practica profesionala in domeniul managementului financiar al afacerii din care 9 ani experienta ca antreprenor si manager al firmei ABC Training Consulting. Certificari profesionale: Consultant bancar – certificat de IBR si CNFPA, promotia 2010; Auditor financiar – certificat de CAFR, promotia 2009; Formator (trainer) – certificat de CNFPA, promotia 2007. Furnizez servicii de training, consultanta si asistenta antreprenoriala si manageriala: Evaluarea fezabilitatii ideii sau a afacerii in derulare, Planificarea afacerii si elaborarea planului de afaceri antreprenorial si managerial, Organizarea si coordonarea contabilitatii manageriale afacerii, Managementul costurilor si al cash-flow-ului. Periodic organizez evenimente dedicate antreprenorilor, managerilor si specialistilor – unde dezbatem subiecte specifice managementului si optimizarii afacerii si identificam solutii si oportunitati de colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.