300 de miliarde de lei pentru investitii in agricultura

Plenul Senatului a aprobat, ieri, proiectul de lege privind creditul pentru investitii in agricultura, care prevede infiintarea unui Fond pentru creditarea investitiilor in agricultura, cu scopul stimularii transformarii gospodariilor taranesti in ferme comerciale, urmand a fi dezbatuta de camera Deputatilor. Adrian Tibu, purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii, Padurii si Dezvoltarii Rurale, a declarat pentru cotidianul Curierul National ca programul poate demara in aceasta toamna si ii va fi pusa la dispozitie suma de 300 de miliarde de lei prin rectificare bugetara, urmand ca din 2006 sa fie alocate sume mai mari.

Fondul se reconstituie din sumele rambursate si din dobanzile platite de institutiile selectate de minister sa acceseze si sa deruleze Fondul. Beneficiarii unor astfel de credite vor fi producatorii agricoli individuali, asociatiile agricole familiale si de producatori, grupurile de producatori, cooperativele agricole si societatile comerciale cu activitati in domeniu.

Adrian Tibu a mai declarat ca prin aceste credite se poate asigura si partea de co-finantare pentru programul Sapard, insa nu a dorit deocamdata sa precizeze care este plafonul maxim de creditare pentru un beneficiar. “In conditiile in care proiectul va merge bine, va exista si o parte nerambursabila a creditului, constand in prime de succes mergand pana la 20% din valoarea creditului”, a mai declarat Adrian Tibu.

Sursa: , Cotidianul Curierul National, 10 iunie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.