BERD acorda Raiffeisen Bank 10 milioane euro pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica

Imprumutul a fost acordat in cadrul Facilitatii UE/BERD de finantare pentru eficienta energetica si va fi folosit pentru a finanta investitii in eficienta energetica implementate de companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare.

Potrivit institutiei, finantarea din partea BERD va fi completata de finantarea prin granturi din partea Uniunii Europene pentru sustinerea unui program de asistenta tehnica si acordarea de stimulente de plata pentru clientii finali, promovand astfel investitiile in energia
durabila.

“Prin acest proiect, BERD continua sa promoveze eficienta energetica in Romania. Imprumutul acordat catre Raiffeisen Bank Romania va facilita in continuare accesul la finantare pentru sectorul industrial local, ajutand companiile private sa isi reduca nivelul de consum energetic si, astfel, sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate”, a declarat directorul BERD pentru Romania, Claudia Pendred.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro diferitelor sectoare din economie care au atras investitii de inca 9 miliarde de euro.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.