Inca 2 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea firmelor mici din Regiunea Centru

Regiunea Centru

Fondurile proiectelor sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 din cadrul Programului Operational Regional si sunt destinate dezvoltarii microintreprinderilor prin achizitionarea unor utilaje de ultima ora, reamenajarea sediilor si pentru crearea unor noi locuri de munca.

Achizitionarea de utilaje perfomante de ultima tehnologie, infiintarea unor locuri de agrement pentru copii, restaurarea si amenajarea unor pensiuni, achizitionarea unor dotari pentru cabinetele stomatologice, dar si a echipamentelor necesare productiei de produse optice, mecanice sau din beton, sunt cateva dintre activitatile finantate din bugetul contractat in ultima perioada.

Pana in prezent, ADR Centru a finantat un numar de 89 de microintreprinderi din Regiunea Centru, ce primesc peste 11 milioane euro, fonduri 100% nerambursabile, pentru dezvoltarea afacerilor, crearea unor noi locuri de munca, diversificarea serviciilor si cresterea cifrelor de afaceri.

Cele 15 proiecte contractate pe parcursul acestei luni au o valoare totala de peste 16,63 milioane lei, din care 9,08 milioane lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabila.

Cele 15 microintreprinderi vor contibui la aceste proiecte cu peste 7,53 milioane lei, ce reprezinta cofinantarea constituita din contributie la cheltuileile eligibile si neeligibile ale proiectelor.

“Crearea unui mediu competitiv si profesionist de afaceri, cu facilitati si servicii de calitate, achizitia de echipamente noi si performante, care vor da posibilitatea intreprinderilor mici sa atraga mai multi clienti, vor genera cresterea economiei la nivel local si regional. Vorbim de firme care vor crea noi locuri de munca, care vor oferi angajatilor venituri mai bune si resursele necesare pentru consum, aspecte ce caracterizeaza o economie functionala. Pe langa aceste firme ce au obtinut fonduri Regio, urmarim, prin finantarea altor proiecte de infrastructura rutiera, sociala sau de turism, sa cream un mediu sanatos de dezvoltare, cu sprijin reciproc care sa ridice nivelul de dezvoltare al regiunii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele 15 microintreprinderi ce au semnat contractele de finantare pe parcursul acestei luni, au solicitat fonduri nerambursabile pentru extindere si pentru dotarea cu echipamente moderne, pentru achizitie software, mobilier, aparatura medicala, aparatura birotica etc.

Comparativ cu proiectele contractate pe parcursul sesiunii anterioare a domeniului major de interventie 4.3, destinat dezvoltarii microintreprinderilor, se poate observa faptul ca o parte din beneficiari au revenit cu noi cereri de finantare si majoritatea au si demarat implementarea proiectelor. Detalii despre microintreprinderile care au semnat pe parcursul acestei luni contractele de finantare, se regasesc in documentul atasat.

Documente:
Contracte semnate pe DMI 4-3 _luna mai 2011

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.