Fonduri nerambursabile pentru combaterea somajului si dezvoltarea afacerilor din Moldova

Datorita numarului mare al somerilor si lipsei capitalului in pornirea unei afaceri, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca deruleaza un program cu bani PHARE, in vederea combaterii somajului si dezvoltarii afacerilor.

Programul a beneficiat de prea putina mediatizare iar pana la termenul limita mai sunt doua saptamani astfel, cei interesati de obtinerea unor fonduri nerambursabile trebuie sa se grabeasca pentru depunerea proiectelor la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt desemnata pentru a implementa acest program in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est Romania (RDNER: Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui).

Pentru RDNER sunt alocate 1,541 milioane de euro, iar fondurile pot fi accesate de ONG-uri, IMM-uri si mari companii, firme de stat sau private, universitati, agentii de plasare a fortei de munca sau de formare profesionala. In cazul activitatilor de productie si retehnologizare, finantarea nerambursabila nu poate depasi 80 la suta din valoarea proiectului, iar pentru inceperea unei afaceri proprii si formare profesionala grantul este de maximum 95 la suta din valoarea proiectului.

Valoarea minima a unui proiect este de 15.000 de euro, iar cea maxima este de 75.000 de euro, dupa cum declara dna Gabriela Vasilache, director executiv al AJOFM Iasi. Obligatoriu, proiectul trebuie sa prevada ca 15 la suta din locurile de munca nou create vor fi ocupate de someri.

Sursa: , Evenimentul Zilei online, 20 iunie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.