Se depun dosarele pentru concursul organizat de Centrul National al Cinematografiei

Dosarele pentru concursul de proiecte cinematografice, sesiunea iulie-august 2007, organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), pot fi depuse pana la 20 august, ora 16:00. Dosarele sunt primite la secretariatul tehnic al concursului, din cadrul CNC.

Lucrarile participantilor la concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru productia filmelor si dezvoltarea proiectelor cinematografice vor fi supuse jurizarii incepand cu 22 august, cand membrii celor doua comisii, constituite prin ordine ale ministrului culturii si cultelor, se vor intruni, separat, la prima sedinta.

Potrivit regulamentului, fiecare membru al Comisiei de fictiune poate nominaliza un lector fara drept de vot. Atat membrii comisiilor, cat si lectorii sunt remunerati. Lectorii intocmesc referate de specialitate pe care le pun la dispozitia membrilor comisiei de selectie. Activitatea lectorilor este una ajutatoare, destinata exclusiv membrilor comisiei de selectie.

Responsabilitatea privind selectia si evaluarea proiectelor revine exclusiv membrilor comisiei de selectie.
Membrii comisiilor de selectie, lectorii, membrii familiilor acestora si rudele lor de gradul I nu pot participa, in nicio calitate, la realizarea unui proiect cinematografic inscris in sesiunea respectiva de concurs. In luna noiembrie, va avea loc si cea de-a doua sesiune a concursului CNC pe 2007.

Potrivit ministrului culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, suma totala pentru proiectele celor doua sesiuni este de circa 1 milion de euro.

Pentru prima sesiune, fondurile alocate vor fi de 15 milioane de lei. Din totalul acestora, stabilite pentru organizarea concursului de selectie a proiectelor cinematografice, se aloca urmatoarele cuantumuri de finantare: 8 milioane lei (53,33 %) pentru filmele de lungmetraj de fictiune; 3,6 milioane lei (24%) pentru filme de lungmetraj de fictiune debut; 2,25 milioane lei (15%) pentru filmele documentare si filmele de animatie; un milion de lei (6,67%) pentru filmele de lungmetraj de fictiune, si 150.000 de lei (1%) pentru dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj de fictiune, documentare si de animatie.

Suma minima pe care o poate incasa un proiect cinematografic de lung metraj, clasat pe o pozitie ce se incadreaza in limita fondurilor alocate pentru acea sectiune, este de 500.000 de lei. Valoarea maxima a creditului direct pe care il poate obtine un producator pentru proiectele declarate castigatoare, sesiunea I, reprezinta 20% din creditul direct alocat pentru productie, adica 2,97 milioane de lei.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top