BCR scade dobanda de refinantare a creditelor garantate pana la 6.61% pe an

BCR

In perioada 6 iunie – 15 iulie, clientii care isi refinanteaza creditele la BCR printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca beneficiaza de o dobanda variabila de 6,61%/an formata din Euribor la 6 luni + marja de 4.9 puncte procentuale/an. BCR nu percepe comisionul de analiza a dosarului si plateste toate taxele notariale precum si costul de evaluare al imobilului.

“Nu solicitam pentru analiza documente de la banca terta si nu exista costuri ori comisioane suplimentare. Efortul financiar si de timp al clientului este minim. In plus, BCR ofera posibilitatea refinantarii creditelor cu dobanda fixa 5 ani urmata de dobanda variabila in functie de EURIBOR 6M, pentru clientii care au nevoie de o siguranta crescuta in ceea ce priveste valoarea ratei lunare de plata”, a declarat Stefan Coroianu, Director Produse Retail BCR.

Clientii care doresc sa acceseze un credit de refinantare va trebui sa ia in calcul urmatoarele costuri:
– Comisionul de analiza a dosarului. Exista banci care solicita o taxa inainte de acordarea creditului. La BCR comisionul de analiza a dosarului pentru refinantare este 0.
– Evaluarea imobilului (in cazul creditelor garantate cu ipoteca). La BCR, pentru un apartament, comisionul de evaluare este de 300 RON inclusiv TVA, dar in perioada campaniei acesta nu se percepe pentru evaluarea creditelor refinantate.
– Costurile notariale. La BCR costurile notariale cu instituirea ipotecii sunt zero, fiind suportate de banca pe perioada campaniei.
– Costurile cu asigurarea (in cazul in care acesta este solicitata de banca). In functie de tipul creditului contractat, la BCR costul asigurarii imobilului este zero, asigurarea fiind oferita gratuit la valoarea creditului acordat in urma refinantarii.

Practic, pentru ca refinantarea sa fie eficienta, economia de costuri trebuie sa fie mai mare decat cheltuielile aferente (comisionul de rambursare anticipata a vechiului credit, comisionul de analiza a noului credit, taxele cu inscrierea garantiei etc).

Prin intermediul ofertei de refinantare BCR clientii beneficiaza de:
– o rata lunara mai mica;
– un cost total al creditului mai mic;
– o suma imprumutata mai mare, prin posibilitatea de suplimentare a imprumutului initial;
– un termen de finantare mai lung, prin posibilitatea de prelungire a termenului imprumutului initial;
– posibilitatea refinantarii atat a creditelor sotului/sotiei, cat si ale coplatitorilor din contractul de credit care se refinanteaza, inclusiv costurile aferente creditului care se refinanteaza (dobanzi, comisioane lunare, comision de rambursare anticipata);
– posibilitatea de a cumula toate creditele intr-unul singur (consolidare a datoriilor);
– posibilitatea de schimbare a monedei in care se contracteaza imprumutul.

Sursa: Banca Comerciala Romana (BCR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.