TotalSoft ofera consultanta in management de proiect pentru realizarea celui mai mare proiect din lume

total_softTotalSoft, unul dintre cei mai mari producatori de software din Romania, membru al Global Finance, anunta semnarea unui contract de consultanta in management de proiect cu SAUDI ARAMCO TOTAL Refining and Petrochemical Company (SATORP) din Arabia Saudita in valoare de 4,2 milioane USD.

Contractul a demarat la finele lunii mai si are o durata estimata de minimum 2 ani de zile. Pentru toata aceasta perioada, TotalSoft a alocat 10 planneri, ingineri specializati in managementul proiectelor de anvergura din domeniul petrol si gaze, fiind pregatita sa suplimenteze echipa in functie de necesitatile proiectului. Echipa TotalSoft va fi responsabila, alaturi de alti 10 planneri proveniti din Franta, Italia, Asia si Orientul Mijlociu, de activitatea de planificare, analiza si raportare a constructiei “Jubail Refinery”, una dintre cele mai mari rafinarii din lume.

Am obtinut acest contract datorita expertizei pe peste 16 ani pe care TotalSoft o are in domeniul managementului de proiect, dar si datorita competentelor specialistilor nostri, planneri cu un background tehnic dobandit in rafinarii din Grecia, Libia, Kazakstan si Romania. Este o realizare importanta intrucat am reusit sa extindem serviciile de consultanta in management de proiect ale TotalSoft in afara Europei obtinand astfel o referinta importana pentru accesarea si castigarea altor proiecte la nivel mondial“, declara Bogdanel Budeanu, Director Primavera, TotalSoft.

TotalSoft este singura companie romaneasca care va lua parte la acest proiect si unicul partener SATORP care ofera servicii de planificare in Primavera pentru constructia “Jubail Refinery“, investitie estimata la 9,6 miliarde USD si un volum impresionant de resurse umane (35.000 de muncitori), financiare (materialele, constructia si echipamentul ajung la o valoare de aproximativ 5,5 miliarde de dolari) si materiale (1 milion de metri cubi ciment, 4.250 echipamente, 30.000 de tone structura metalica, 100.000 de tone conducte – 7.000 km).

Proiectul este considerat cel mai mare din lume in momentul de fata, de importanta strategica atat pentru Saudi Aramco, cat si pentru Regatul Arabiei Saudite. La finalizare, in anul 2013, rafinaria va fi una dintre cele mai mari din Orientul Mijlociu, cu o capacitate de productie de 400.000 de barili/zi.

SATORP si TotalSoft nu sunt la prima colaborare. Anul trecut compania petroliera a achizitionat  sistemul de management de proiect  Primavera, pentru care producatorul roman de software este reprezentant Oracle.

TotalSoft are o experienta de 10 ani in industria petroliera, timp in care s-a implicat in proiecte de referinta alaturi de companii precum Rompetrol (derularea tuturor celor 3 revizii generale si modernizarea Rafinariei Petromidia), OMV Petrom  (proiectul de modernizare de sonde) si revizia Petrotel-Lukoil sau revizia Arpechim Pitesti.

Persoana de contact: Suzana Badea, Corporate Communication Manager; 0744 89 86 20; [email protected]

Despre SATORP:

Rafinaria Jubail Refinerz, perfect integrata in mediul inconjurator, va produce intr-o proportie ridicata, materiale precum motorina, benzina, materiale petrochimice etc. La finalizarea ei, Rafinaria va fi a saptea cea mai complexa din lume. In Mai 2006, compania petroliera Saudi Aramco si TOTAL S.A. au semnat un act pentru a dezvolta in Arabia Saudita Rafinaria Jubail si Proiectul Petrochimic.

Despre TotalSoft:

Cu 16 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 25 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft este Oracle Platinum Partner in Romania pentru sistemul Primavera si este cel mai important formator si promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software. Din 2010, TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro; www.charisma.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.