Catalin Vatafu: “A fost elaborat un Plan de Masuri Prioritare pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a Fondurilor Structurale si de Coeziune”

Comitet de Monitorizare

Cu aceasta ocazie, s-au prezentat activitatile derulate si rezultatele obtinute la nivelul POAT, dificultatile intampinate si solutiile adoptate, precum si perspectivele pentru perioada uramatoare.

Tematica dezbatuta la intalnire a mai urmarit aprobarea Raportului Anual de Implementare POAT pentru anul 2010, evaluarea intermediara POAT si comunicarea privind Instrumentele Structurale si POAT.

Cu aceasta ocazie, domnul Catalin Vatafu, secretar de stat, seful ACIS si presedintele Comitetului de Monitorizare a precizat ca “suntem perfect constienti de riscul care apasa asupra Romaniei din perspectiva dezangajarii de fonduri in urmatorii ani si in acest context a fost elaborat un Plan de Masuri Prioritare pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a Fondurilor Structurale si de Coeziune, plan care a fost aprobat de Guvern si transmis Comisiei Europene. POAT va reprezenta un element cheie pentru implementarea anumitor prevederi din acest plan”.

Aceasta idee a fost subliniata si de reprezentantul Comisiei Europene, domnul Anton Schrag, seful adjunct al Unitatii pentru Romania din cadrul DG REGIO, care a mai adaugat ca “ACIS si Autoritatea de Management trebuie sa urmareasca doua aspecte cheie: pe de o parte, functionarea fluenta a programului si pe de alta parte identificarea acelor elemente prin care programul poate sprijini implementarea si gestionarea celorlalte programe operationale”.

Evenimentul a reunit participanti din randul institutiilor cu atributii in gestionarea si controlul Instrumentelor Structurale (Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, Autoritati de Management, Autoritatea de Certificare si Plata, Autoritatea de Audit), alte institutii publice, precum si parteneri economici si sociali.

Sursa: www.poat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.