Cea de-a opta reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”

POS CCE

Programul se adreseaza in principal operatorilor din sectorul economic, dar si institutiilor publice, iar implementarea acestuia este coordonata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Lucrarile Comitetului de Monitorizare au fost deschise si conduse de catre domnul Secretar de Stat Claudiu Constantin STAFIE, in calitate de Presedinte al acestui Comitet, care a subliniat importanta implementarii eficiente a POS CCE, aflat la jumatatea perioadei de programare.

La reuniune au fost prezenti d-na Martinez SARASOLA, seful Unitatii Romania, DG Regio – Comisia Europeana si dl. Secretar de Stat Catalin VATAFU, seful Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, care au remarcat progresele inregistrate in derularea POS CCE accentuandu-se faptul ca trebuie sa se acorde o atentie sporita accelerarii ritmului de absorbtie a fondurilor alocate acestui program.

Reprezentantii Autoritatii de Management si ai Organismelor Intermediare pentru POS CCE ausustinut prezentari referitoare la stadiul implementarii programului si al fiecarei axe prioritare, evidentiind atat dificultatile inregistrate cat si solutiile propuse.

Conducerea AM POS CCE a prezentat principalele directii de actiune inscrise in Planul de Masuri Prioritare privind cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune (PMP) aplicate la POS CCE. Atat d-na Martinez SARASOLA, cat si dl. Catalin VATAFU, au subliniat rolul institutiilor implicate in gestionarea POS CCE in implementarea cu succes a masurilor din PMP, inclusiv prin accelerarea utilizarii fondurilor disponibile din cadrul Axei de Asistenta Tehnica.

In cadrul reuniunii, au mai avut interventii reprezentantii Fondului European de Investitii (referitoare la Stadiul implementarii Initiativei Jeremie) si cel al Consultantului insarcinat cu realizarea Ghidului Solicitantului aferent Operatiunii Polii de Competitivitate (referitoare la variantele de implementare propuse pentru aceasta operatiune).

La aceste lucrari au participat reprezentanti ai ministerelor implicate in gestionarea POS CCE, reprezentanti ai institutiilor administratiei publice centrale, parteneri socio-economici, in calitatea lor de membri titulari, supleanti, observatori sau invitati ai acestui for.

Sursa: , Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.