Comisia Europeana cere banii inapoi de la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport

Comisia Europeana

In urma eforturilor Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret prin delegatia participanta la intalnirea cu Comisia Europeana s-a obtinut prelungirea termenului de returnare a sumelor de bani, fiind necesare clarificari ale documentelor proiectelor si solutiile date de organele de cerectare penala in dosarele intocmite.

Suma mai sus mentionata a fost constatata in urma raportului de audit intocmit de Comisia Europeana ca diferenta intre suma platita de catre Comisie Romaniei de 1.748.081,20 euro si suma platilor efectiv declarate eligibile de 656.830,38 euro.

In ceea ce priveste modul de utilizare a fondurilor europene nerambursabile acordate Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, pentru perioada 2003-2005 sunt efectuate cercetari de catre Directia Nationala Anticoruptie in dosarul penal 27/P/2011, in care invinuit este si fostul director de la acea vreme al ANSIT- actualul deputat Cristian RIZEA.

In dosarul nr. 27/P/2011, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev de art. 182 alin. 1, 2 din Legea nr. 78/2000, in ceea ce priveste modul de utilizare a sumei de 3,985 milioane de euro acordata Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, in perioada 2003-2005 in baza Acordurilor privind actiunile descentralizate, acorduri semnate de catre domnul Cristian Rizea.

In dosarul penal nr. 89/P/2007 s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Rizea Cristian, Popa Gheorghe, Dicea Irina Olguta si Ciurila Gheorghe in ceea ce priveste modul de utilizare a fondurilor europene nerambursabile in cadrul contractelor de parteneriat.

Avand in vedere modul defectuos de gestionare a fondurilor alocate actiunilor de tineret, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret isi manifesta ingrijorarea cu privire la Proiectul coordonat de acelasi domn Cristian Rizea care incearca de aceasta data “sa revigoreze sportul romanesc”, probabil in aceleasi conditii in care a “revigorat si fondurile europene destinate tineretului”.

Sursa: Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.