Afluenta de vizitatori la Targul Finantarilor Europene organizat de APDRP in comuna Racasdia

APDRP

Evenimentul s-a bucurat de o participare peste asteptari, atat din partea expozantilor, cat mai ales a vizitatorilor.

La deschiderea oficiala din data de 11 iunie au luat parte Ionesie Gheorghioni – vicepresedintele Consiliului Judetean Caras – Severin, impreuna cu Florin Nedelcu – directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 5 Vest, alaturi de Leichici Mirco – primarul comunei Racasdia si de Nicolae stefanescu – directorul adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Caras – Severin.

De asemenea, au mai fost prezenti si senatori din judetul Caras – Severin, directorii adjuncti ai celorlalte judete care intra in componenta Regiunii de Dezvoltare 5: Arad, Hunedoara si Timis.

La acest Targ, au putut fi achizitionate, produse agroalimentare, la preturi de producator, cat si servicii specifice mediului rural, realizate la standarde europene prin proiectele finantate cu fonduri nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013.

In mod deosebit, pe intregul parcurs al targului, toti vizitatorii au fost serviti cu mancaruri traditionale banatene, au luat parte la un spectacol de dansuri populare, oferit de Ansamblul “Semenicul” din Resita si au ascultat cantece populare ale interpretilor locali.

Peste 1 000 de vizitatori au primit numeroase obiecte promotionale oferite de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Cei 60 de expozanti au prezentat publicului vizitator produse diverse, pornind de la utilaje agricole si animale, preparate din carne, branzeturi, miere, produse de panificatie si chiar obiecte de pielarie si flori.

Doar in prima zi a desfasurarii acestui eveniment au fost inregistrati peste 3 500 de vizitatori, iar numarul acestora a crescut considerabil, dupa inchiderea targului ajungand aproape de 6 000.

Miile de vizitatori au putut nu doar sa vada produsele traditionale si serviciile realizate la standarde europene, dar si sa se informeze direct cu privire la etapele care trebuie parcurse pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea unei investitii, atat de la institutiile abilitate, care le pot acorda informatii avizate si sprijin, cat si de la cei care au beneficiat deja de fondurile nerambursabile acordate prin PNDR.

Targul regional APDRP de la Racasdia a adus laolalta beneficiarii proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala si Pescuit (PNDR) din Regiunea de Dezvoltare 5 Vest, Timisoara, precum si reprezentanti ai institutiilor publice si private implicate in implementarea PNDR in Romania, respectiv: Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

“Este unul dintre evenimentele cu cea mai mare amploare organizat de Agentie si a insemnat o mobilizare generala, atat a noastra, a Centrului Regional 5 Vest, a celor patru Oficii Judetene din subordine, cat si a beneficiarilor expozanti. Prin toata aceasta manifestare am vrut totodata sa aratam ca, desi avem doar patru judete in componenta, stam foarte bine la absorbtia fondurilor europene”, a declarat Florin Nedelcu, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 5, Vest, coordonatorul principal al evenimentului.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.