Primaria Iasi va semna un contract de finantare de 20 mil. euro, majoritatea banilor fiind nerambursabili

Iasi, contract de finantare

“In Sala Mare a Primariei se va semna contractul de finantare pentru axa Sud. Va veni si directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol”, a declarat Daniel Matasaru, consilier al primarului Gheorghe Nichita.

Proiectul propus de municipalitate prevede modernizarea a 66.000 mp de carosabil, reabilitarea trotuarelor aferente in suprafata de 30.000 mp, amenajarea de piste pentru biciclisti, reabilitarea pasajului Nicolina, a podului peste riul Nicolina, schimbarea liniilor de tramvai pentru reluarea circulatiei cu acest mijloc de transport spre CUG, dar si amenajarea spatiilor verzi.

“Urmeaza ca, pana la sfirsitul acestei luni, sa fie depus si proiectul de management al traficului. Acum se face o ultima verificare a documentatiei. Proiectul este complet si are toate avizele necesare”, a explicat Matasaru.

Si acest proiect are o valoare estimata la 20 milioane euro. Contributia municipalitatii la cele doua proiecte se va ridica la aproximativ un milion de euro.

Primaria a semnat deja contracte de finantare pentru patru proiecte evaluate la peste 65 milioane euro in total. Iasul este pol de crestere si poate primi pina la 110 milioane euro, fonduri nerambursabile.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.