Fonduri europene de 21 de milioane de euro, atrase de autoritatile locale din Blaj in ultimii ani

fonduri europene

“In cadrul unei intalniri avute, la acest sfarsit de saptamana, de primarul Gheorghe Valentin Rotar cu reprezentanti ai presei, edilul a subliniat ca administratia publica locala s-a concentrat in ultimii ani pe reabilitarea strazilor, crearea de noi locuri de parcare si reamenajarea spatiilor verzi. Daca in 2005, in municipiul Blaj existau doar 43 de strazi asfaltate, in prezent doar 13 au mai ramas nemodernizate dintr-un total de 135 de strazi”, a precizat primarul.

De mentionat ca banii europeni atrasi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere se ridica la 2,1 milioane de euro. Valoarea investitiilor efectuate in modernizarea orasului in cursul anului trecut s-a ridicat la 7 milioane de euro.

Un milion si jumatate de euro s-au investit in refacerea centrului istoric, proiect realizat in asociere cu Consiliul Judetean Alba.

Lucrarile, care au debutat in 2009 si se vor finaliza luna viitoare, au constat in refacerea fatadelor intr-un stil unitar, asigurarea unui nou sistem de iluminare, construirea de alei noi cu pavaj cubic din piatra, gazonare, plantarea de arbusti si flori.

Centrul istoric cuprinde Piata 1848 si strazile Astra, Petru Pavel Aron, Timotei Cipariu si Mitropolit Vancea, avand o suprafata de aproape 14.300 de metri patrati.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.