Mici fermieri plimbati de la Ana la Caiafa

ferme de subzistenta

Situatia a fost discutata in cadrul unei sedinte derulate la Prefectura cu primarii din judet, fara a se ajunge insa la nici o concluzie.

“Avem foarte multi mici proprietari. Iasul are un potential de citeva zeci de mii de dosare de sprijin, dar le numaram pe degete. Mai mult, vreo 60 de proiecte sint blocate, pentru ca declaratiile date de fermieri la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura in privinta terenurilor detinute nu corespund cu ce este mentionat in registrele agricole de la nivelul comunelor. De asta nici nu mai vin oamenii cu dosare”, a declarat Mihai Hlihor, directorul Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola.

Acesta a solicitat primarilor modificarea mentiunilor din registrele agricole astfel incit ele sa corespunda cu inregistrarile APIA.

Propunerea a fost respinsa ferm de primari, acestia invocind faptul ca erorile de inregistrare nu apartin comunelor.

“Daca exista neconcordante, ele nu pleaca de la noi. Daca omul declara mai mult teren sau cu o alta folosinta decit cea reala, trebuie sa schimb eu registrul agricol?”, a intrebat primarul comunei Dobrovat, Catalin Martinus.

In cadrul masurii 1.4.1, micii fermieri pot beneficia de ajutoare in suma de 1.500 euro, pe o durata de cinci ani.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.