A fost semnat inca un contract de finantare in valoare de 120 milioane Euro pentru un proiect de mediu in Suceava

POS Mediu, apa

„In prezent, Romania este pe locul intai la semnarea si aprobarea proiectelor mari de infrastructura de mediu si putem sa ne mandrim cu acest lucru. In acest moment avem semnate proiecte in valoare de peste 5 miliarde de euro, numai de la inceputul anului fiind semnate contracte in valoare de 1,5 miliarde de euro. Deja, din punct de vedere al agendei pe 2007-2011, ne incadram in graficul convenit cu Uniunea Eropeana, si chiar vom depasi previziunile in ceea ce priveste semnarea contractelor. Cu toate acestea, cea de-a doua faza, a implementarii si a absorbtiei fondurilor, ce intra in responsabilitatea autoritatilor locale, lasa de dorit. Ne preocupa ce se intampla in acest domeniu unde nu suntem multumiti”, a subliniat ministrul László Borbély.

Proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Suceava” va avea ca beneficiari 200.000 de locuitori si va rezolva in proportie de 100% problema reabilitarii retelelor de apa in mai multe zone din judetul Suceava.

Gheorghe Flutur a amintit faptul ca „in 11 aprilie 2011 am semnat un proiect de 63 milioane de euro, ce includea doua gropi ecologice de deseuri si peste 7000 de puncte de colectare. Azi semnam un proiect de 120 milioane de euro pentru 5 aglomerari urbane: Suceava, Falticeni, Vatra Dornei, Radauti si Gura Humorului si peste 200.000 locuitori vor beneficia de acest proiect prin conectarea la reteaua de apa si canal. Judetul Suceava se indreapta spre un procent de 60-65% din populatia conectata la utilitati. De asemenea ne intereseaza si capitolul referitor la inundatii din POS Mediu, dat fiind faptul ca Suceava este un judet cu un grad major de risc la inundatii”.

Proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Suceava” consta, in principal, in masuri de constructie si reabilitare a fronturilor de captare, extinderea si reabilitarea conductelor de aductiune, a retelei de distributie, inclusiv constructia statiilor de pompare, reabilitarea statiilor de tratare si clorinare a apei, precum si reabilitarea si extinderea retelelor de canalizare, inclusiv constructia si reabilitarea statiilor de pompare si extinderea si reabilitarea statiilor de epurare.

Toata populatia acestor aglomerari va fi conectata la reteaua de apa potabila si va avea astfel acces la surse sigure de apa, reprezentand un numar suplimentar de 49.594 locuitori conectati la un sistem sigur de alimentare cu apa potabila.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top