Producatorii si exportatorii romani privati de la obtinerea bonificarii dobanzilor la credit

Exportatorii si producatorii romani vor fi privati de obtinerea bonificarii dobanzilor la creditele pentru export, dupa cum declara presedintele federatiei patronale din industria usoara FEPAIUS. Comisia Europeana a informat Consiliul National de Export ca bonificarea dobanzilor este considerata ajutor de stat, ceea ce inseamna ca nu mai poate fi acordata.

Mai mult, din cauza legislatiei romanesti neclare, industriasilor li s-ar putea aplica plata retroactiva de la intrarea in vigoare a Legii 143/1999. Intreprinzatorul se vede din nou nevoit sa-si schimbe planul de afaceri in urma acestei decizii, declara presedintele FEPAIUS, adaugand ca ar trebui gasite alte solutii sau parghii de compensare a unor cheltuieli.

De asemenea se sustine ca valoarea cheltuielilor exportatorilor romani legate de dobanzi este la un nivel superior fata de cel al exportatorilor europeni, astfel ar trebui ca si bonificarea dobanzilor sa se faca la nivelul pietei europene, si nu la cel al pietei din Romania. Presedintele FEPAIUS a amintit ca, in acest an, industriasii au fost nevoiti sa faca fata unor masuri drastice, printre care modificarea Codului fiscal, cresterea tarifelor la utilitati, cursul valutar si costurile denominarii.

Sursa: , Cotidianul Curentul online, 13 iulie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.