Majorarea valorii maxime eligibile a proiectelor din domeniul pisciculturii

SAPARD anunta majorarea valorii maxime eligibile a proiectelor din domeniul pisciculturii. Cei care vor sa investeasca in cresterea pestilor pot obtine acum mai multe fonduri europene nerambursabile prin Programul SAPARD. Pentru a incuraja initiativa in acest domeniu, Comisia Europeana a aprobat majorarea valorii maxime eligibile a unui proiect in acest domeniu de la 200.000 euro, la 500.000, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei SAPARD.

Aceasta modificare va intra in vigoare in cel mult o luna, dupa publicarea deciziei oficiale a Comisiei. Investitorul poate sa primeasca de doua ori sprijin, in perioada de implementare a masurii, fara ca cele doua investitii sa fie derulate in acelasi timp, iar suma lor sa nu depaseasca valoarea maxima a ajutorului public.

Pentru a obtine fonduri in scopul construirii si reabilitarii bazinelor piscicole, construirii de canale si im- prejmuiri, pentru purificarea apelor, precum si pentru a cumpara barci si materialul biologic, beneficiarul va trebui sa demonstreze ca isi poate plati obligatiile si datoriile in mod regulat si sa genereze un profit net de minimum 5%.

Din valoarea totala eligibila a proiectului, 50% reprezinta contributia beneficiarului, iar 50% contributia publica (75% de la UE si 25% de la Guvernul Romaniei). Suma alocata prin Programul SAPARD pentru submasura “Acvacultura” (pesti, crustacee, moluste si plante acvatice), se ridica la aproximativ 18 milioane euro. Pana in prezent au fost depuse noua proiecte in valoare de 900.000 euro, din care trei proiecte au fost deja contractate.

Sursa: , Adevarul online, 14 iulie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.