Tun de 750.000 de euro pe bani europeni la Negresti

bani europeni

Prima isprava a primarului Ioan Cozma dateaza din 2004, cand edilul edilul a accesat un proiect de peste 200.000 euo, cu finantare din fonduri PHARE pentru ridicarea unei fabrici de caramizi ecologice. La un an dupa demararea proiectului, la Negresti a ajuns insusi Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, pentru a vedea investitia.

Insa, in loc de fabrica si utilaje la standarde europene, oficialul avea sa descopere cum vestitele caramirzi ecologice erau chirpici, framantati din lut, balegar si paie de cativa rromi beneficiari ai Legii 416.

Anul trecut, Cozma a fost trimis in judecata de DNA pentru deturnare de fonduri europene, abuz in serviciu si uz de fals, fiind acuzat de un prejudiciu de peste 50.000 euro.

2,6 milioane lei cadou de Craciun

Edilul a intrat din nou in a atentia procurorilor in urma cu doi ani, dupa ce a cheltuit 700.000 euro din fonduri europene, pentru a realiza o groapa ecologica pentru depozitarea deseurilor ecologice. Cum toti banii au intrat in cont Primariei Negresti, dar proiectul, potrivit constatarilor unei comisii a ADRNE, a fost realizat in proportie de doar 30%, edilul a fost acuzat de deturnare de fonduri europene si, totodata, a trebuit sa returneze cei 700.000 euro.

Prejudiciul a fost insa acoperit din fondurile de rezerva a Guvernului. Potrivit Institutului de Politici Pubilce, in 23 decembrie 2010, orasul Negresti a primit 2.600.000 lei (peste 600.000 euro) pentru a-si achita o serie de datorii.

Contactat telephonic, Cozma a precizat ca nu este vinovat cu nimic, iar singurul lucru care si-l reproseaza este ca fabrica de caramizi nu si-a gasit utilitatea.

“Din pacate, rromii au muncit doar un an la acea fabrica, apoi nu au mai venit. Astfel, as putea spune acum ca acea investitie s-a dovedit a fi un esec”, ne-a declarat Ioan Cozma.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.