Reabilitarea termica ar putea fi finantata de catre UE, spune Voinescu

reabilitare termica

Subiectul viitorului exercitiu financiar al Uniunii precum si pozitia autoritatilor romane in cadrul negocierilor pe aceasta tema a fost discutat atat in sedinta coalitiei de luni, cat si in cea a Biroului Permanent National.

Democrat-liberalii au analizat in mod special care ar fi modalitatea cea mai convenabila pentru Romania in ceea ce priveste modul de alocare al fondurilor de coeziune, estimate la 376 miliarde de euro la nivelul intregii Uniuni in intervalul 2014-2020.

“Ne intereseaza ca perspectivele de dezvoltare ale Romaniei sa se regaseasca in viitorul exercitiu financiar al Uniunii Europene. Este vorba de finantarea operatiunii de cadastrare a Romaniei, care este o problema veche si sunt foarte multe situatii in care datorita lipsei unui cadastru clar la nivel national, multe decizii admnistrative de dezvoltare nu pot fi luate. In al doilea rand, este vorba de atragerea de fonduri europene in zone cu potential de risc natural”, a spus Voinescu, dupa sedinta de luni a conducerii PDL.

Purtatorul de cuvant al PDL a estimat ca sprijinul pe care Uniunea il acorda operatiunii de reabilitare termica, precum si faptul ca ea are loc in mai multe tari sunt argumente solide in favoarea finantarii acestui program din fondurile de coeziune.

“Prin urmare, exista posibilitatea ca inca de pe situatia financiara actuala sa putem duce anumite fonduri europene pe programul de reabilitare termica, dar exista si posbilitatea ca pe exercitiul 2014-2020 sa putem aduce fonduri europene pentru aceasta actiune”, a declarat Sever Voinescu adaugand ca subiectul va fi analizat in perioada urmatoare in toate partidele de guvernamant din Romania.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.