APIA elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente

APIA, adeverinte

Incepand cu data de 25 iunie a.c., creditele pot fi accesate si de la Banca Transilvania si Banca Intesa Sanpaolo Bank Romania, cu care APIA a incheiat conventii in acest sens.

Potrivit Conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului la centrul judetean/local unde a depus cererea in Campania SAPS 2011, APIA va elibera o Adeverinta prin care confirma ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2011 si ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare.

Nu pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie).

De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoarea creditului va fi de pana la 80 la suta din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitarii creditului.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.