10 scoli si licee din judetul Bacau vor comunica online, prin intermediul unei platforme e-Learning

platforma e-Learning

In cadrul ceremoniei de semnare a participat si domnul Marius Constantin-Fecioru, Secretar de Stat MCSI.

Valoarea totala a proiectului este de 6.077.820,18 RON, din care suma de 4.403.954,87 RON reprezinta asistenta nerambursabila. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

“Fiecare elev, indiferent de etnie sau de clasa sociala trebuie sa aiba acces la educatie de inalta calitate. Proiectul va ajuta atat copii, cat si profesorii sa se apropie de mediul virtual, cursurile si examenele desfasurandu-se online. Vom continua sa alocam bani europeni pentru modernizarea invatamantului si in alte judete ale tarii”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Elevii din 10 scoli si licee din judetul Bacau vor invata online prin intermediul platformei de e-Learning care va fi implementata la nivelul Colegiului National “Vasile Alecsandri”, Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”, Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”, Liceului de Arta “George Apostu”, scolii “Alexandru Ioan Cuza”, scolii “Spiru Haret”, scolii “Constantin Platon”, scolii “Miron Costin”, scolii “M. Dragan”, precum si la nivelul Inspectoratului scolar al Judetului Bacau.

Platforma e-Learning va permite comunicarea mult mai rapida intre unitatile de invatamant si Inspectoratul scolar al Judetului Bacau, schimbul de informatii intre scolile si liceele incluse in proiect, urmand ca pe viitor platforma sa fie utilizata si in institutiile scolare din mediul rural.

Prin intermediul acestui proiect, aproximativ 9300 de elevi vor fi incurajati sa participe la cursurile online, astfel reducandu-se abandonul scolar si asigurandu-se egalitatea de sanse in domeniul educatiei.

De asemenea, se va forma o clasa virtuala unde elevii vor invata si vor fi examinati online, beneficiind de cursuri de calitate, animatii pentru invatare rapida, precum si de un catalog virtual unde isi vor putea vizualiza notele.

Mai mult de atat, parintii vor avea acces la o baza de date unde vor putea verifica prezenta elevilor la cursuri.

Dupa ceremonia de semnare, Ministrul Valerian Vreme si Secretarul de Stat, Marius Fecioru au sustinut o conferinta de presa pe teme de actualitate. Subiectul principal al conferintei a fost evolutia gradului de absorbtie a banilor europeni, la nivelul MCSI.

Ministrul Valerian Vreme a precizat ca la nivelul MCSI, gradul de absorbtie al banilor europeni va avea o pondere de 100% dupa ce se vor aloca ultimele fonduri pentru:

* Operatiunea 3.1.4 “Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband”, apel care se va deschide pe 20 iulie 2011, in valoare de 40 milioane EUR;
* Operatiunea 3.3, “Dezvoltarea e-economiei”, apel care va fi lansat in august 2011, in valoare de aproximativ 90 milioane EUR;
* Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de banda larga in zonele albe (defavorizate), in valoare de 84 milioane EUR.

Sursa: MCSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.