Beneficiarii proiectelor PNDR afectate de inundatii trebuie sa anunte de urgenta APDRP

beneficiari, inundatii

Astfel, beneficiarii pot apela la situatia de forta majora, prevazuta in articolul 18 din Anexa I la Contractul de Finantare.

Conform prevederilor contractuale, forta majora reprezinta acel “eveniment imprevizibil, insurmontabil si imposibil de inlaturat, independent de vointa partilor contractante, intervenit dupa data semnarii contractului, care impiedica executarea contractului si care exonereaza de raspundere partea care o invoca. Pot constitui cauze de forta majora calamitatile naturale cum ar fi: cutremure, inundatii, alunecari de teren, razboi, revolutie, embargo etc”.

In cazul in care nu se invoca forta majora in maxim 5 zile de la producerea evenimentului, toate daunele vor fi suportate de catre beneficiar, inclusiv penalitatile contractuale.

Prin invocarea fortei majore contractul cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va fi suspendat pe toata perioada de actiune a acestei situatii.

Facem precizarea ca in termen de 15 zile de la notificarea fortei majore beneficiarul trebuie sa dovedeasca prin documente situatia invocata.

De asemenea, dupa incetarea fortei majore, APDRP trebuie sa fie notificata in acest sens, in maximum 5 zile.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.