Proiectele care prevad investitii in exploatatiile forestiere au nevoie de autorizatie de mediu

exploatatii forestiere

Astfel, in urma publicarii Ordinului Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile nr.1298/ 2011 pentru modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, proiectele care prevad desfasurarea de activitati de exploatare forestiera vor avea nevoie de autorizatie.

Inainte de intrarea in vigoare a acestui Ordin, toti titularii care s-au prezentat la Agentiile de Protectie a Mediului au primit un document prin care erau informati ca autorizatia de mediu nu este necesara.

In acest moment, pentru aceeasi activitate, cei care se prezinta dupa aparitia Ordinului nr. 1298/ 2011 primesc un document in care se precizeaza necesitatea emiterii unei autorizatii de mediu.

In urma discutiilor purtate intre APDRP si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a fost stabilit faptul ca ambele documente sunt valabile. Insa, in conformitate cu Instructiunile de plata, precum si cu Procedura de autorizare plati aprobata, beneficiarul de fonduri europene nerambursabile trebuie sa depuna la ultima cerere de plata, pe langa alte documente, si pe cele eliberate de autoritatile de mediu.

In concluzie, ultima transa de plata va fi efectuata de catre APDRP numai dupa obtinerea de catre beneficiar a autorizatiei de mediu si depunerea acesteia la dosarul cererii de plata.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.