Trei noi contracte finantate prin POS Mediu

contracte de finantare, infrastructura de apa

Proiectele vizeaza extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetele Bacau, Botosani si Galati si au o valoare totala de 333.636.456 Euro, din care 285.730.513 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, din Fondul de Coeziune.

Adresandu-se beneficiarilor, ministrul Mediului si Padurilor le-a atras atentia ca au o responsabilitate foarte mare pe umeri: “Trebuie sa va miscati repede, sa pregatiti licitatiile cat mai curand. Vorbim de sute de milioane de euro si trebuie sa avem grija cum ne organizam. Ministerul pe care il conduc s-a achitat de responsabilitati, prin semnarea acestor contracte, dar este de datoria dumneavoastra sa absorbim efectiv banii de la Uniunea Europeana”, a declarat László Borbély Borbély, adaugand ca “Sunt unele decizii de luat la nivelul autoritatilor locale, sunt angajamente care trebuie respectate, dar cu un bun management putem demonstra ca am mers mai departe de semnarea contractului”.

Proiectul vizand infrastructura de apa in judetul Bacau va fi implementat in perioada 2011 – 2013 si prevede investitii in reabilitarea statiei de tratare a apei Bacau, extinderea retelelor de canalizare in Bacau, Darmanesti, Moinesti, Buhusi si Targul Ocna si zonele limitrofe acestor localitati, construirea de statii de pompare, modernizarea/reabilitarea sau construirea de statii de epurare in Bacau, Moinesti, Buhusi, Darmanesti si Targu Ocna, extinderea retelelor de alimentare cu apa in Moinesti si Buhusi.

Valoarea contractului de finantare este de 107.519.491 Euro, din care 91.391.567 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, din Fondul de Coeziune. Beneficiarul proiectului este S.C. Compania Regionala de Apa Bacau S.A.

Prin proiectul “Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare-epurarea apelor uzate in judetul Botosani” se urmareste reabilitarea si extinderea sistemului de distributie si tratare a apei si a sistemului de colectare si epurare a apei uzate in aglomerarile Botosani, Catamaresti, Dorohoi, Broscauti, Flamanzi, Frumusica, Vorona, Tudora si Stefanesti.

Valoarea contractului de finantare este de 109.353.489 Euro, din care 95.089.991 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, din Fondul de Coeziune.

Beneficiarul proiectului este SC NOVA APASERV S.A., iar durata de implementare este 2011 – 2014.

Cel de-al treilea proiect, “Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si ape uzate in judetul Galati“, vizeaza efectuarea de investitii privind extinderea si reabilitarea sistemelor de apa potabila, a sistemului de colectare a apelor uzate in Galati, Tecuci, Targu Bujor, Pechea si Liesti precum si in localitatile limitrofe, de catre beneficiarul proiectului, respectiv Operatorul Regional” S.C. Apa Canal S.A. Galati.

Valoarea contractului de finantare este de 116.763.476 Euro, din care 99.248.955 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, din Fondul de Coeziune, iar perioada de implementare este 2011 – 2014.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.